Monday, March 28, 2011

aku tetap aku

aiks .. sis tak kan dah habis idea.
macam mana nak tulis novel politik ni do =.=' .


several question that i dont like =.='



top 1 which is unrelevent question is :

 anak tunggal? sorang la ni? tak ada adik beradik?

aku tak tau la nak jawap apa .
aku cari dalam kamus tunggal means 1.
bukan 10.


2. anak tunggal? tak bosan ke?

kalau nak rasa jadi anak tunggal bosan ke tak.
time aku balik kedah  aku bagi tumpang kat rumah aku.
duk dengan mak aku.

3.anak tunggal? mesti manje kan?

kau nak tau aku ni manja ke tak kan.
kau tanya mak aku.
berapa juta duit dia habis beli hanger angkara aku.

4.anak tunggal? nanti mesti la jaga mak kan?

aduh. 
dah kalau aku ada 10 adik beradik.
tak kan la nak lepas tangan.
ibu tetap ibu yang melahirkan kita.
tak kan dah berjaya nak campak mak kita.
aku waras.


5. anak tunggal? mesti dapat semua yang kau nak kan?

dari aku start jadi materialistik
 aku minta banglo.
tak dapat lagi sampai sekarang.


p/s :
 anak tunggal ke anak sulung ke,
anak last ke.
that is not the question.
the question is we as children must realize our responsibilities
to both our parents.
ingat!
ada adik beradik bukan platform untuk lepas tangan 
untuk tidak menjaga ibu bapa kita.

kadang-kadang kita tidak tahu
there's a piece of iceberg 
in our parents heart.
so.. 
selagi ada kesempatan.
berbaktilah untuk mereka.

..insya-allah aiman cuba..

4 comments:

  1. kalau abes idea nnt tulis pasal aku plak oke . senang cte . meh g blog aku sama http://sekencangangin.blogspot.com .

    heee :)

    ReplyDelete