Sunday, April 24, 2011

sejuk perut si ibu :)

anak-anak ibarat kain putih.
wahai ibu 
wahai ayah
didiklah permata hatimu dengan agama ALLAH.
subhanallah.

anak soleh bekalan kita ke sana.
ada seorang anak kecil yang diberi didikan agama sejak kecil.
berjaya hafaz 7 hadis ringkas.
subhanaallah!!

Saturday, April 23, 2011

apa ada pada 5.?

mAy..

tak lama lagi masuk bulan 5.
aduh.
bulan 5 ni selalu nya aku akan berjimat cermat.
aku akan memeningkan kepala.
aku akan tak lena tidur malam mencari ilham 
*tak lena tido itu tipu*
aku akan berpusing dari 1 kedai ke kedai lain.

perhatian tarikh-tarikh berikut :

9 may 1963.
12 mei setiap tahun
16 mei setiap tahun.

3 tarikh ni sangat bermakna bagi aku.
9 may - hari jadi bonda.
12 may -hari ibu sedunia.
16 may - hari guru.

:: setiap tahun  aku akan belikan 2 hadiah kepada ummi dalam bulan mei.
tarikh hari jadi umi dengan mother's day itu dekat la.
so. bulan mei aku akan berjimat sikit.haha :)
tapi tahun ini aku nak buat kelainan sikit.
tak perlu hadiah-hadiah ni. tak perlu kad ucapan.
SUPRISE!!!!!
kak yong diminta memberi kerjasama ye. ::

..aiman tak sabar..





arghhh



rasa macam nak pergi taska izora.
kerja sana.
hujung bulan 5 berhenti. 
dapat jugak lepas rindu kat si kecik ni.




rindunya. :(
semoga diorang sihat.
:)




Friday, April 22, 2011

mr.D

this entry i create for you.
about last night conversation.
hmm..
which 1??
the girls that u said have talented and very humble.
haha.
*I AM NOT ENVY AT ALL!!!*


i give you her blog for you to view.

and this song for you.

dont ask me to remember the lyrics.!
hope you enjoys :)

..aiman suka promote orang =.='..


Thursday, April 21, 2011

my RecipE.. (:

ok entry last for today.
nak share kat kamu-kamu.
1st resepi puding yang aku belajar.
masa form 3 if i am not mistaken.
coz mak lang suka buat dan aku suka makan tanpa henti.
then mak lang paksa juga buat.
  
*PUDING KARAMEL*
#woot!wooot!#
sangat la simple.

semua yang diperlukan ialah. :)

bahan A.
gula 1 cawan.
air masak 2 sudu makan.

bahan B.
telur 6biji
susu cair 1 tin.
gula 1 cawan.
esen vanilla 1 sudu makan.

cara buat :)

1. sediakan loyang.:)

2.masak bahan A dalam periuk.
*api perlahan*sentiasa kacau*
sampai gula cair dan keperang-perangan.
angkat letakkan dalam loyang.
kalau tak memenuhi semua tempat pun tak apa.
masa kukus dia akan rata.

*masak gula hangus dalam loyang pun ok*


3.campur semua bahan B dan pukul sampai kembang.
nak senang. campur then blender je semua bahan b.
so tak de lenguh tangan nak memukulnya :)
*cara paling bijak dan malas.*

4. tuang bahan b atas loyang tadi.
then kukus kan selama 45min-1jam.

5.biarkan sejuk dan masa nak hidang terbalikkan.
yang bahagian gula hangus akan jadi keatas,



lalu jadilah puding karamel anda macam ini
selamat mencuba ^^,

..aiman suka ni..

mr.Prince

when they ask me.
hey buddy.hey deqman. weyh geng.
macam mana lelaki idaman kamu.
i know this is weird to talk about man.
but  we cannot deny that every women mesti ada ciri-ciri lelaki idaman nye.
dan macam ni pulak aku.


lelaki yang menjaga kewajipan dan sunat.
itu yang utama.
supaya boleh bimbing aku dan keluarga.
insya-allah.


man in suit.
ada kerjaya.
tidak perlu berpangkat melangit.
cukup sekadar sederhana.


lelaki yang mementingkan kesihatan.
dan tidak berseluar pendek.
hahaha.


sepasang mata yang redup.
janggut itu menawan.
kahkahkah.
tinggi juga perlu.
penyabar itu penting.
toleransi sangat diutamakan.
menyimpan fakta yang banyak.


YANG WAJIB ANTARA YANG WAJIB-WAJIB


lelaki yang tidak merokok.


dan tidak panas baran!!


,,aiman tak ada motif..





BFF

salam.
i start my entry with a quote.
"a best friend is like four leaf clover,
hard to find. lucky to have"
and why i create this entry.
because of YOU.
FRIENDS.

4 of us.
in campus.
thank you for being with me.
and still with me until now.
even sometimes we argue. we fight. we cry. we argue to decide for our best.
but we still 4.

SHUWAIBATUL ASLAMIAH BT GHAZALLI.
hope i spell it correctly.
i miss you.
kekuatan kau memberi inspirasi kepada aku.
sahabat yang sering mengingatkan aku kepada pencipta.
bila aku alpa dan leka.
mengingatkan aku tentang akhirat yang pasti.
terima kasih sahabat kerana kau membimbing aku dari hanyut dalam kehidupan sebagai mahasiswa.


miss NURUL FASYA BT MOKHIDIN
soulmate.senang berahsia dengan dia.
she is a secret storage. haha.
thanks buddy for all the moments we spend together.
memang aku selalu bahan kau.memang aku pembuli. memang aku jahat.
* no motif*
fasya sangat penyabar .walaupun kami dia selalu jadi bahan untuk dibahan.
tapi harap ko tak simpan dendam dengan kitorang.
adorable. kind. pemalu. tapi rasa-rasa kau dah tak available.kan kan?

 dia cuma model kayu jati ok :)
jangan marah bai :)
NUR ERNIE YUSLYANA BT .....
omg. i forget ur fathers name but i know its just same like din juga kan?
sebab yus is fasya's roomate then sem 2 baru dia join kitorang.
yus garang. cepat meletup. understanding. and 
kalau dulu kitorang kena behave bila dengan dia sebab konon matured.
sekarang matured2 tak boleh pakai.
dengan kitorang dia kena jadi kitorang.
bukan serius. straight. but kitorang ialah ketawa. melawak. ketawa.
kan yus?


i am. haha
korang mesti meluat.dah la entri aku. nak promote diri.
kisah habis?
sebab korang mesti tak lengkap tanpa aku.? kan?
ok jangan nak bahan aku next sem.
entry ni sebab aku dah rindu gila senget tahap tenuk lapar ngn korang.

kawan-kawan :)
1. aku nak ucap zillion thanks sebab u guys always with me.
walau korang penat and moody tapi still teman aku cari kelas.
pergi atm yang gila jauh nak hidup tu.

2. say sorry sebab atas semua kekurangan aku.
aku pun macam korang kadang-kadang moody.
tambah-tambah bab keje. assignment.
aku susah nak kompromi sikit bab tu . even i am not perfect in my work.
but i try to do my best.

3. aku harap friendship kita forever.
walau shuwai dengan dakwah nya.
fasya macam nak modelling..
yus aku tau kau nak kahwin.
aku dengan future yang vague lagi.
aku nak friendship ni live and life.
because a friendship is more then words and actions.






sorry la lappy aku rosak.
lappy ni tak boleh nak edit2 pic.
so this is like our friendship.natural.

..aiman pape tah..




may i be ur FAN?

salam.
in this entry. i just want to share about a person.
A PERSON??
she is malay girl.
BLs AND LLB UITM STUDENT.
singer.
can play musical instruments.
WHO IS SHE GUYS?
 yeah ..YUNA bai.!
i am not trying to say about her attires. or her style.
but she is good in something.
*SOMETHING*

secara jujurnya aku tidak mengikuti sangat perkembangan anak seni.
aku minat muzik dan lagu.
tapi tidak berminat tentang artis-artis.
dalam kawan-kawan aku fail kalau di tanya pasal artis.
but i attracted with her attitude and the way she guide her self.
she is not only MALAYSIAN icon. 
but 
worldwide know her.
ARTIS.
biarlah jadi artis yang boleh make change.
bukan artis sam**h yang akhirnya tiada hala tuju.
mungkin kasar bunyinya but this is the true.
yuna tak perlukan AF.MI. 
shes succeed because of her OWN effort.

TIADA JALAN MUDAH UNTUK BERJAYA.
KEJAYAAN BUKAN NYA UNTUK SEBULAN DUA.
NAK MASYHUR BUKAN SEBULAN DUA.

pelajaran berjaya.
karier berjaya.
pakaian aku tak nak komen tetapi walau dah merantau.
dia tegar dengan hijab.
bukan aku memuji atau memuja.
i just trying to say.
tiada jalan mudah untuk berjaya.
dengan something that we have.
we should know how we need to use it so it can give benefit to us.

...aiman katak global..







oFFlinE

salam.
okay.i just have 2 days to online.
i will going back to kl
and
this end of this month. fly to malacca.
repair lappy.
owh rasa patah kaki sebelah tanpa lappy.
i hope my lovely lappy will get well soon.
please. jangan la rosak lagi.
bertahanla sampai aku last sem di kedah.
please my lappy.
haha

...aiman nak balik kedah..

Wednesday, April 20, 2011

BALANCE diet??

salam. 
ok aku sedar aku tak layak untuk bercakap soal diet.
tapi aku pernah berjaya dengan diet ini.
cuma ada kesilapan aku yang menyebabkan aku gagal konsisten.
hahaha.
lawak..lawak..
ini cuma cadangan aku kepada sahabat.
semoga dapat membantu mereka serba sedikit.

1.betulkan niat.korang nak diet sebab apa.
sebab nak jaga kesihatan atau nak nampak cantik di mata manusia.
kalau korang buat untuk kebaikan diri sendiri.
maka mudah2an dipermudahkan urusan korang tu.

2. kalau kamu-kamu rasa kamu ni berdarah melayu dan bertekak kan selera melayu.
tolong jangan mimpi nak lupakan nasi dalam menu harian korang.
sebab korang adalah MELAYU MALAYSIA.
yang makanan ruji disini ialah NASI

3. amalkan lah senaman.
kalau malas sangat buat 3 kali seminggu selama 20 minit.
kalau tak mampu lagi.atas katil pun boleh.
percaya lah kawan aku berjaya kurus sebab push up kat atas katil je hari-hari sebelum tidur.
sampai 1 masa dia buat sampai 100 kali tanpa henti.
lagipun nak kurus dan sihat kan.
buat lah demi kebaikan korang.
lebih baik kalau berjalan.tak payah pulun berlari pastu kejang.
jalan kaki sudah memadai tapi lebih 1 jam.

4.jangan crash diet ok.konon nak cepat kurus.
crash diet la konon amik langkah drastik.aku lempang kang.
korang crash diet then berat korang turun haha.
padahal water volume decrease  bukan korang punya fat.
jadi buat slow2 tapi konsisten.

5.jangan skip meal ook. sarapan itu penting.
nak diet sampai tak mau makan pagi petang siang malam.
*auta*
korang tau tak faktanya.
SARAPAN PAGI BOLEH MENGURANGKAN RISIKO TERKENA
SAKIT JANTUNG.
Tapi kalau sarapan pagi angpa dah bedal roti canai 5 keping.teh tarik 1 jag.
sakit jantung gak jwabnya.
berbaloi dengan segelas susu dan roti.
AWAS!!
jangan makan selepas jam 7.
kalau lapar sangat bancuh susu pun dah memadai.

6. jangan suka ambil makanan ringan.
aku pun suka benda ni.sebab time belajar benda ni sangat berguna.
tapi kalau kat rumah aku dah mula tidak membeli stok-stok biskut.
kalau diet seharian kita just makanan pada waktu yang patut.
tak ada masalah.

7. minum air yang banyak.
minum. minum. minum.minum.
brader sister.
jangan malu bawa botol air masak pergi ke mana shaja.
zaman sekolah dulu botol air adalah wajib .
*bukan berlagak*
tapi kalau korang student.
untuk korang kekal cergas dan fokus dalam kelas.
air masak kan pembekal oksigen ke otak kita?
jadi tak salah kita berkorban untuk diri kita.malu gendong botol air konon.
last sekali tak macho la tidur dalam kelas sebab tak cukup oksigen.
tapi bila dah masuk u ni.disebabkan kelas aku banyak gap. 
dan aku rajin ke bilik lepas kelas.botol air aku letak kat bilik je.
sebab aku ni spesies nyanyok awal muda.sem 1 bawa botol.tertinggal dalam kelas.
tak dapat dah. kena kuar duit beli botol bucuk baru.
haha.

8.jaga emosi.
korang kena pandai kawal emosi.
sebab kadang-kadang bila korang tensyen korang mesti nak
makan.makan.makan.
korang heppy pun nak
makan .makan .makan.
aku ada satu cadangan la.
kita ikut cara rasulullah.: :)

makan apabila lapar,
berhenti sebelum kenyang.
makan baca bismillah.
berhenti dengan alhamdulillah.

ok tu saja.
aku bukan pakar nutrition.
just nak tolong kawan aku yang sampai berdeal2 nak kuruih.
haha.
selamat berjaya u all.

...aiman rasa funny..

musafir rawan

apakah amalan hidup mu wahai musafir.

:: ketika bujang::
-moto kap.
-kereta kancil.
-rumah sewa.
-keluar dengan kawan . mintak payung.
- memancing kat sungai sewa bot.
- makan maggi hujung bulan.

:: berkahwin ::
-kereta kancil -gen 2 - honda.
-rumah sewa -rumah teres -banglo.
-keluar berdua -bertiga- berlima.
-memancing dengan rakan bussiness atas bot peribadi.
-isteri masak - orang gaji masak -restoran mahal.
- gaji 4 angka -> 5 angka ->6 angka.

*semua nya menuju ke arah yang lebih baik dan glmour*
bagaimana  amalan kita?

-tak solat -> mesti solat -> amalan harian.
- sedekah RM1 -> RM10 -> RM 100.
-banyak maksiat -> kurangkan -> hapuskan.
-  cameron -> medinah -> mekah.
- 5jam menonton tv -> 2 jam menonton tv -> 3 jam majlis ilmu.
-sembahyang dirumah -> surau -> masjid.

::::: semua menuju ke akhirat :::::
 tapi sejauh mana kemampuan kita untuk melakukan secara istiqamah.
kalau masa muda kita tidak memohon hidayah.
sempat kita kita bernafas untuk 10 tahun akan datang.
 istilah biasa anak muda

muda sekali,
time muda la nak enjoy.
enjoy puas-puas.
dah tua nanti bertaubat la.

istilah golongan berfikir.

muda sekali.
hidup sekali.
tua sekali.
mati pun sekali.
tak cukup amalan tak boleh minta hidup balik. =.='

*menulis sebagai peringatn untuk aku dan kamu-kamu.*

Rasulullah bersabda :

'Tiga kelompok manusia yang akan dijabat tangannya oleh para malaikat pada hari mereka keluar dari kuburnya:-

1. Orang-orang yang mati syahid.

2. Orang-orang yang mengerjakan solat malam dalam bulan ramadhan.

3. Orang berpuasa di hari Arafah.'

Sekian untuk ingatan kita bersama.


...aiman bersyukur..


:: US :: WE ::


ini ialah aku sekarang.
terperangkap dengan perasaan dan kemahuan.
terima kasih kepada kamu kerana hukuman ini.
sesuatu yang tiada kepastian.
sakit!
kalau lah aku diberi kekuatan untuk melupakan semua ini.
pantas aku melakukannya.
tapi aku tahu aku tidak mampu menepis semua ini.
dengan sekelip mata.
apa erti kemaafan bagimu?
sekadar ungkapan semata-mata tanpa sebarang pengertian.
jutaan maaf mu tanpa penyesalan.
apa sebenarnya yang engkau harapkan.
8 tahun berlalu tidak melambangkan kematangan untuk semua ini.
aku seperti bayang-bayang
yang muncul seketika cuma.
kenapa begini selepas telah banyak kita lalui bersama.
macam mana lagi untuk aku pertahankan semua ini.
kalau kau cuma tidak mahu mengerti dan memahami.
berikan sesuatu kepastian untuk aku.
pahit atau manis.
itu aku terima.
tolonglah berhenti dari memberi harapan yang palsu.
terima kasih kerana mengajar aku dengan perasaan ini.



...am i this stupid..
   hahahahahhaah


Tuesday, April 19, 2011

doa seorang kekasih

Oh Tuhan, seandainya telah Kau catatkan
Dia milikku, tercipta untuk diriku
Satukanlah hatinya dengan hatiku
Titipkanlah kebahagiaan

Ya Allah, ku mohon
Apa yang telah Kau takdirkan
Ku harap dia adalah yang terbaik buatku
Kerana Engkau tahu segala isi hatiku
Pelihara daku dari kemurkaanMu

Ya Tuhanku, yang Maha Pemurah
Beri kekuatan jua harapan
Membina diri yang lesu tak bermaya
Semaikan setulus kasih di jiwa

Ku pasrah kepadaMu
Kurniakanlah aku
Pasangan yang beriman
Bisa menemani aku
Supaya ku dan dia
Dapat melayar bahtera
Ke muara cinta yang Engkau redhai

Ya Tuhanku, yang Maha Pengasih
Engkau sahaja pemeliharaku
Dengarkan rintihan hambaMu ini
Jangan Engkau biarkan ku sendiri

Agarku bisa bahagia
Walau tanpa bersamanya
Gantikanlah yang hilang
Tumbuhkan yang telah patah
Ku inginkan bahagia
Di dunia dan akhirat
PadaMu Tuhan ku mohon segala


this L.O.V.E


ya RAHMAN . .
ya RAHIM . .
engkau yang memiliki segala rasa.
pemilik jiwa dan hati ini.
pemilik segala nilaian cinta.

ya ALLAH . .
andai kerinduan ini suatu yang sia-sia.
kau tariklah ia dari hati ku mekipun ia indah.
andai jika aku mengingatinya tetapi dihabuk dengan limpahan dosa.
leraikan lah ia walaupun mengundang penyiksaan.
andai cintaku cinta yang dibaluti dusta dunia.
kau campakkan lah ia seluas saujana mata.

ya ALLAH.
tidak lah yang memiliki jutaan harta yang aku dambakan.
bukan lah dari keturunan ternama.
tidak juga aku bercita rupa yang indah.
aku dambakan keperibadian yang akan membimbingku.
kerna yang lain akan sirna.
yang kekal cuma amalan ke SANA.

ya ALLAH.
andai dia milikku.
bahagia kan aku dengan dirinya.
titip kan kasih kami keranaMU
sungguh perasaan ini milikMU
andai dia bukan cinta dari MU.
jauhkan dan lenyapkan dirinya dariku.

amin..amin..




tahniah

hok ni special ko mu .
ok fine! 
memang tak pandai cakap kelantan.
bukan orang kelantan .
aku just nak wish tahniah kat kau.
dah nak habis praktikal dan 'result' hari tu ok la jugak 
hahaha.
:)
dipersembahkan.

si kacak
wan mohd rozany.
(betul tak eja nama mu ?)
sebab akhirnya kau dah semakin hampir kegarisan penamat.
sebab aku tak tahu la pulak kalau kau nak sambung lagi ke master.
kata kau.
nak buat bisnes turun temurun.
haha.
:)
nak kumpul duit pinang anak dara yang kau rebut dengan kawan kau tu.
haha
:)
nak apa lagi?
nak kahwin 4.?
haha
:)
:: SELAMAT BERJAYA KAWAN!! ::
tak lama lagi giliran kau.
aku dengki.
..first time aiman tgk kau kacak..
kah kah kah




Monday, April 18, 2011

wahai anak melayu

kejayaan orang 
EROPAH
CINA 
atau SEBAGAINYA 
bukanlah kerana mereka itu Pandai dan anak melayu BODOH
ALLAH mengurniakan manusia dengan otak yang sama.
kayu ukuran nya sekarang ialah terletak kepada kerajinan.

BIRALAH MEREKA SIBUK BERCINTA
BIARLAH MEREKA SERONOK BERJALAN
BIARLAH MEREKA SERONOK 
BIARLAH ORANG LAIN KETAWAKAN AKU.
YANG PENTING AKU MAHU BERJAYA.

ini sikap yang mesti ada dalam diri
aku dan MELAYU.
dalam proses kita mengejar kejayaan.
aku dan kamu-kamu kadang-kadang kita terlepas pandang.

FIRMAN ALLAH:
SURAH AL-ISRAA'
AYAT 79
" dan bangunlah pada sebahagian dari waktu malam 
serta kerjakanlah  'sembahyang tahajjud' padanya,
sebagai sembahyang tambahan bagimu : 
semoga ALLAH membangkit dan menempatkan mu
pada hari akhirat di tempat yang terpuji."

mari kita singkap kejayaan SULTAN MUHAMMAD AL-FATEH
seorang hamba yang terdidik sempurna dengan agama.
beliau memperlihatkn semangat tahajjudnya 
ketika mengetuai tentera ISLAM menawan kota KONTATINAPOLE (istanbul).
tika peperangan semakin rancak. beliau mengarahkan agar dibina kapal perang pada waktu malam.
kenapa malam?
bukankah malam bagi orang biasa adalah waktu orang melenakan diri?
jadi untuk berjaya.
kita kena korbankan keasyikan malam tersebut
dan ganjarannya?
bukan cuma di akhirat malah, di dunia juga ALLAH
pasti berikan kepadamu.

untuk berjaya yag berusaha nya ialah kita.
tapi kita kena ingat usaha tanpa doa.
kadangkala tidak membuahkan hasil
kejayaan itu manis jika terselit sedikit keimanan di sebalik kejayaan
insya-Allah,
aku menulis sebagai peringatan kepada aku dan kamu-kamu.
:)
..aiman nak berjaya..

while people sleep

kawan - kawan kata aku ni jenis kuat belajar.
sampai izzati cakap aku ni duk kampus tak ada life.
hahaha
pergi kelas.
ada waktu senggang siang tidur.
malam lepas isyak buka buku.
sebelum tidur baca lagi.
bangun pagi baca lagi.
hahahaha.
kalau dulu prinsip aku :
'i never care what people say.
the most important is my parents and my result'

UiTM Kedah.
ASASI UNDANG-UNDANG.
banyak ubah cara belajar aku.
bila aku dah buat keputusan untuk sambung ke asasi undang-undang.
aku perlu mengambil dan menerima risikonya.
ye. bukan mudah.
kalau manusia berjenis macam aku.
dulu time sekolah.
belajar last minit. tak faham i never care.
result ala cart juga la.
tapi kini aku rasa persaingan itu sangat sihat dan berharga.
aku cemburu rakan-rakan mendapat result yang tinggi.
even in first test.
bukan aku mahu mengejar yang pertama.
tapi selalunya yang pertama tu kerana ilmunya sempurna kan??

*credit to ILUVISLAM*
aku bertemu ungkapan baru.

'while people sleep we work,
while people work.. we work harder'
insya-ALLAH work harder for next sem.
bukan untuk belajar.
tapi untuk ibadah sunat malam.
kita sibuk bangun malam untuk belajar.
tapi tak pernah meminta dahulu dari-NYA.

...aiman nak berjaya..


Sunday, April 17, 2011

you



:)
thousand kinds of feeling.
ENVY.
HAPPY.
SAD.
LUCKY.
HATE.
(:
because of u.

..whatever la aiman..

i am :)

aku adalah aku.
apa yang ada pada aku ini?
semuanya tentang seorang aku.

::AKU::
-NURUL AIMAN BT MOHD ZAINAL ISA.
- bercita -cita mahu mendapat band 4 MUET.
-anak tunggal.
-degil.
-garang dan tegas kadang-kadang.
-cintakan sejarah dan peradaban.
-simple dan sempoi.
- sensitif dan mudah menangis sambil ketawa dalam tidur. =.='

:::SUKA:::
-beg.
-kekemasan.
- SECRET RECIPE AND BIG APPLE.
-kasut yang banyak.
- kedai bundle doubt.
-  kanak-kanak.
- turqoise, hijau muda dan silver.
-emas putih untuk cincin perkahwinan. haha. over.
-berkawan.
- bunga daisy dan kaktus.
- ikan isi putih.
-memasak walaupun tak sedap.
- tengok CSI.
- pantai dan hutan.
-kawan dengan MEREKA.
-AWAK :) .

:::disLIKE:::
- nyamuk , cicak dan katak.
- dipermainkan.
- tak reti control stering time kona.
-kena marah.
- kerja last MINUTE.
- suruh aku cepat siap.
- bersolek.
-baju ketat.
-orang kedai yang sombong.
- kari .
-apa-apa masakan dari kepala ikan.
- bila laptop or handphone rosak.
- bos tak jaga kebajikan pekerja.
- kotor dan pengotor.
-basuh pinggan.

....banyak sangat songeh si aiman..

s!LenT



sorry

I
am
 for 
you...

i'll try to throw this feeling away...
i dont want be a burden for you..
i just want u feel happy with your life...

forgive me


Friday, April 15, 2011

muet ..

ini bukan auta.
kalau di tanya siapa yang aku nak jumpa sekarang?

jawapannya ialah 
AIMAN ATHIRAH AL JUNDI.

kalau ditanya mana aku tak nak pergi?
jawapannya ialah

SMK SUNGKAI ESOK.
MUET,MUET,MUET.
kah kah kah 

sarawak...

berita tv3 semakin menjadi jadi kelakarnya..
kah kah kah.
ini cerita benar bukan auta .
si petra menukar-nukar fakta.
tah mana yang benar.
mana fakta mana auta.
alahai petra.
kau kata kau dipaksa menulis pasal altantuya.
dulu kau yang beria-ria.
sekarang nak menunding jari kat orang lain pula .
kolonel azmi masuk cerita.
tapi tengok sampai bila....
kanak-kanak tahu protes kalau dipaksa.
kah kah kah

ini cerita lawak ke 2.
che det kata 
'orang cina lebih cenderung memilih pembangkang 
bumiputera masih bersama UmNO 1 malaysia.
maka katanya rugilah kaum-kaum cina jika tersalah pilih'

kah kah kah

rugilah hai siapa yang memangkah calon AMENO.
semua kaki naik barang dan temberang.
kata nya pembangkang tidak mampu membawa perubahan.
kalau aku bodoh betulkan skru otak aku.
setelah 50 tahun parti AMENO memerintah SARAWAK.
ini hasil dia

rumah menteri semakin besar 
termasuk dekat luar negara
rakyat jelata semua terbiar
mana kau pergi 50tahun sebelum ni.
sibuk nak jadi pengarah video lucah.
sibuk nak wujudkan CSI malaysia.
nak cek dna si DSAI.
tapi hapah haram tarak.
perabih duit rakyat berjuta-juta
tak juga masuk AXN.csi miami jugak jadi santapan.
ada dna ada peliwat.
kah kah kah
50 tahun memegang sarawak.
nak pilihanraya  dah amik bini muda.
rakyat jelata naik sampan kena baham dengan buaya.
ini apa punya cerita.
ini kau kata pembangkang tak boleh bawa perubahan.
kau tak pernah bagi peluang.
asal pilihan raya ja nak perabih duit rakyat menipu rakyat.
undi pos tak boleh pakai.
aku bosan semua ni.
kalau aku bodoh.
tanya rakyat sarawak.
apa hasil balak dengan minyak depa dapat
kalau diguna sepenuhnya.mesti semua tempat ada jambatan.
tak payah guna sampan.
mana hasil minyak milik depa.
bila pilihan raya duk sibuk mengata pembangkang janji 0.
pirahhhhh..
kah kah kah.
budak -budak pun geliga dah weyh.
aku yang masih kanak-kanak sebab tak cukup bulan nak masuk 19 ni.
reti mana pembangunan
mana kawasan kecurian wang rakyat.
kah kah kah ...

 milik siapakah rumah 21 juta ini?
rakyat sarawak..
mengaku la...

kah kah kah.

rumah siapa ni..?
menteri yang dah 50 tahun jaga sarawak..
mengaku la..
kah kah kah.

..jangan marah aku, kalau aku salah,yakin kan aku kau benar..

percaya ker?


kenapa garang tak ada?
:)

a worD

salam.
today i just want to write
about a word.
that i think it is a meaningful word that can't be describe by anything.
where are we come from.
and it is ours.


i want to share with all of you about my family.
i think it might be more easy if i just write in malay.
haha :)
keluarga besar yang tak berapa besar.
keluarga aku bukan lah keluarga dari kalangan menteri-menteri
dan bukan juga dari golongan hartawan dan dermawan.
but this is.
they are my family.
BIG family.

bermula dengan atok.
SAMSUDDIN BIN AHMAD.
atok dah meninggal.
al-fatihah.
semasa anak-anak masih kecil lagi.
opah
SABIDAH BINTI HUSSIN.
membesarkan anak-anak dengan hasil getah.
*credit to pokok getah kerana ummi dan pak cik dan mak cik aku dapat
masih dapat berdiri gah di muka bumi ini.! =.='*


* crdit to opah and a lot of thanks sebab opah adalah loan utama
aku bab duit nak belajar ni*

then family mak long.
ok aku tak ada gambar mereka sekeluarga.
i dont have any
and rasanya mereka tak ada gambar family.
mak long- HAJAH ZURAIDAH BT SAMSUDDIN.
pak long-HYDZER
my cousie-AISYAH AND ADAM

*nota kaki *
 mak long and pak long 
mereka bekerja sebagai guru.
mak long juga sangat lah baik dan banyak support financial aku.


next is my mom .
ZALEHA BT SAMSUDDIN
and dad
MOHD ZAINAL ISA BIN IBRAHIM

* a trilions and zillion thanks to both where i  came from.
and always support me and they both are the best for me.*
to mamere.mama.sarah. and fifiq.
i love u guys so much.
arwah ayah =.='

ummi and fifiq

my little sis. sarah zubaidah.

my lil boy.shafiq isa :)
fierce sister ever. its me.

next is pak lang's family.
pak lang-SHAM'ON SAMSUDDIN
mak lang-AZINAH MD ZAIN
cousysss-MAWADDAH,MAS'UD AND MARWAN
pak lang is a programmer of FELDA and mak lang is a lecturer.
mak lang sangat sempoi tapi tegas. pak lang pendiam.
buat lawak tapi muka innocent.
kak yong the best sis for me.
mas'ud tak suka sejarah (aku je kot yang suka sejarah dalam family ni)
marwan happy coz he got an a's in upsr which is ENGLISH.
and he wanna be a writer.

next is mak uda's family.
* credits also to her coz care of me since my childhood and now.
her house is my second house.
and penyumbang laptop untuk aku belajar, 
thanks a lot.*
mak uda-HAMIDAH SAMSUDDIN
pak uda-MOHD ISA MOHD YUSSOF.
my cousie- MUIZZUDDIN DAN MOHD AMIRUL AFIQ.
mak uda and pak uda both are teacher.
muiz just finished spm.he gots 4a's.
mak uda cakap ok la result tu utk budak yang study ala cart je.
afiq sekolah agama di kg.gajah.dah jadi pak lebai sekarang.
tapi kalau mintak mainan no compromy.


next is pak andak's family.
pak andak -BADRUL HISHAM SAMSUDDIN
mak andak -SITI ZARINA AQMAR (sorry lupa bt apa)
my cousyss- SITI ZAHIDAH , MOHD ALI IMRAN.
pak andak is an engineer.mak andak suri rumah tp graduan uitm.
the best and undrstanding aunty.
zahidah and ali adik sedara kesayangan.
mungkin dulu membesar dpn mata aku.

mak andak please create your own FB.
haha
gambar ni dicuri dari FB syakinah.

last but not least.
pak su's family.
*credit to pak su sebab jaga aku sepanjang aku merantau kat kedah.*
pak su-MOHD FAUZI SAMSUDDIN.
mak su-NUR SHIDAH 
my cousyys- MOHD BUKHARI.NOR SHORFINA IMAN. NOR SYAHINDAH IMAN.
yang si bukhari nak membodek umi abah nak motor.gagal.bawah umur.
pak su kerja di naza gurun.sorfina and syahindah
nakal tapi manja .letih melayan.



in short.
haha this is not MUET essay.
i love my family.


ni raya tahun bila tak ingat tapi tak complete.

...bila nak masuk cicit-cicit ni..